
زیگورات چغازنبیل
زیگورات یعنی عبادتگاه و چغازنبیل یعنی زنبیل سر و ته شده ..
آقا چه حالی داد عید 96 رفتیم عبادتگاه زنبیل برعکس شده .. ولی خیلی خسته بودیم از صبح دزفول را چرخیده بودیم و رفته بودیم یعقوب لیث و از اونجا رفته بودیم شوشتر را کامل چرخیده بودیم و حال از وسط مسیر کشت و صنعت اومدیم و اومدیم تا ساعت 3 و نیم رسیدیم زیگورات چغازنبیل ..
گفتم جاده کشت و صنعت ، براتون بگم که یه سرزمین خیلی خیلی بزرگ بین اهواز و شوش و شوشتر و دزفول بنام کشت و صنعت هست که حفاظت شده است و توسط پهلوی ها ساخته شده و الان چند تا شرکت بزرگ اونجا را اداره میکنند و کلی نیشکر و گندم و جو و ذرت کشت میشه و خیلی هم با صفاست ..
برگردیم چغازنبیل .. پس مسیری را که ما رفتیم فهمیدید؟ از دزفول اومدیم جنوب به شوشتر .. از شوشتر به سمت غرب به طرف هفت تپه ، یه تابلو و کمی فرعی میرید تا برسید به زیگورات چغازنبیل ..
البته مسیر مستقیم تری هم از دزفول داره که میتونید از برنامه های راهنمای گوشیهاتون کمک بگیرید ..
اینجا دیگه کلا بیابونی و خشک و گرم و بی آب و علف و … خلاصه حتما ضد آفتاب و کلاه و آب همراهتون باشه . البته بوفه داره ها ..
کمی از زیگورات براتون بگم کف کنید .. قدمتش حدود 4200 ساله باورتون میشه؟؟ پادشاهی که این سازه ی عظیم را ساخته ، اونتاش ناپیراش بوده ، متاسفانه در جریان درگیری ها و حمله ی سپاه آشور کاملا ویران میشه و تا مدت ها زیر خاک مدفون بوده بخاطر همین شکل یک تپه را گرفته بود.. خیلی سال بعد وقتی دنبال نفت میگشتند توی این منطقه یدونه آجر پیدا میکنند و… نهایتا یه فرانسوی به نام رومن کریشمن خاکبرداری میکنه و …
این اثر به عنوان یکی از تحسین برانگیزترین، حیرت آورترین و مهم ترین آثار تاریخی ایران و جهان ، سال ۱۳۵۸ در یونسکو ثبت شده..
ماشین را که پارک کردیم وارد محوطه شدیم و از همون اول زیگورات با ابهت ، خودش را از دور نشونمون داد و کف کردیم …
مسیر را طناب کشی کردند و بگرد بگرد میرید داخل محوطه و چند تا معبد و عبادتگاه را میبینید و نزدیک میشید به زیگورات..
اولین معبدی که سمت راستمون میبینیم .. معبد پینیگیر
معبد بعدی اسمش شیموت بود و خیلی سخت بشه از این معبد ها چیزی فهمید ..
سریع رفتیم سمت خود زیگورات چغازنبیل …
این معبد اساسا 5 طبقه بوده و حدود 52 متر ارتفاع داشته الان ولی حدود 25 متر ارتفاع داره .. و واقعا تماشای این بنای با ابهت خیلی کیف داره ..
دیگه از زیگورات چغازنبیل دل کندیم و زدیم به دل جاده برای رسیدن به شوش..
قبلش از کنار جاده ، کنار خریدیم .. کنار چیه ؟؟ اولا که konar تلفظ میشه بعد هم یه میوه خوشمزه کوچولو قد خرما و شکل و مزه سیب داره ولی انرژی داره که بیا و ببر ..
بهر حال رفتیم و خیلی چیزها راجع به زیگورات هست که هنوز نمیدونیم …
یه بار دیگه باید سر فرصت و حوصله بیائیم دیدن زیگورات چغازنبیل
ارادت – مجید حاتمی
درود بر شما
سفرنامه تون بسیار صمیمی و دلچسب بود. برای بخش مطالعات یکی از پروژه های شرکت دنبال اطلاعات راجع به شهر شوش میگشتم که مطالب شما رو خوندم. ذکر دو نکته رو به نظرم اومد که بگم شاید بخواین اصلاح کنید. اول اینکه چغازنبیل مربوط به شهر شوش دانیال هستش و برای آدرس دهی باید از مسیر اصلی اون یعنی شهر شوش آدرس بدید و نه دزفول. مسیری که شما عنوان کردید احتمالاً بیشتر باعث سردرگمی خواهد شد. و نکته ی دوم اینکه کنار خوزستان و البته تمام جنوب ایران با کنارهای به اصطلاح هندی تفاوت داره، هم از نظر اندازه و هم مزه. میوه ی کنار ایرانی کوچک تر هستش.
در پناه حق
پیروز و پایدار باشید
سلام و ممنون که با این دقت متن را دنبال کردید.. سپاس از یاداوری نکاتی که صحیح فرمودید و تصحیح شد.